MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO Zobacz większe

MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO

Nowe

20 Przedmioty

9,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Opis

Pochodzenie Włochy
Skład mąka z ryżu brązowego
Masa 500g

Więcej informacji

Mąka ryżowa najczęściej uzyskiwana jest z ryżu białego i brązowego. Może być grubo lub drobno mielona. Surowe ziarna ryżu (wyłuskane lub niewyłuskane) są bardzo drobno mielone do uzyskania mąki. Mąka ryżowa jest bardzo dobrym zamiennikiem dla mąki pszennej. Polecana jest dla osób chorych na celiakię. Coraz częściej jest wykorzystywana do przyrządzania makaronu, ciast, placków czy ciasta naleśnikowego. W połączeniu z mąką pszenną, prosem i zbożami stanowi bardzo dobry produkt dla małych dzieci. W kuchni azjatyckiej dodawana jest do owocowych deserów. Wykorzystuje się ją także do zagęszczania zup i sosów.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 351 kcal (1491 kJ)
Białko - 7,2 g
Węglowodany - 79,6 g
Tłuszcz - 0,7 g

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO

MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO

Napisz opinię